Minutter på bankkontoen

Så har Decaironman i Pergusa været i gang i en uge, og for Kim resterer der nu blot en bagatel af en tripple-ironman før verdensrekorden er en kendsgerning, og allerede lørdag aften kan Kim sågar have tangeret den eksisterende verdensrekord.

På syvendedagen slappede Vorherre som bekendt af, men den slags overjordisk dovenskab kan deltagerne ikke tillade sig. Den fysiske belastning er efterhånden umiskendelig på flertallet af deltagerne. Således måtte tjekkiske Sarka Kolbova i går forlade konkurrencen efter at være besvimet i svømmebassinet. Amerikanske Wayne Kurtz’ hævede fødder og ben leder mest af alt tankerne hen på en fuldvoksen afrikansk elefant. Ganske imponerende, at han får slæbt sig igennem løbedisciplinen aften efter aften.

Vincenzo Catalano, der udfylder dobbeltrollen som deltager og medarrangør, brugte på sjettedagen intet mindre end 20 timer og 41 minutter på at slide sig igennem dagens program. Det åbnede muligheden for 30 minutters søvn(!) før han skulle op og spise morgenmad og forberede sig til næste tur i vandet…

Qua sit arkitektfirma har Signor Catalano penge på kistebunden og kan gøre mere eller mindre, hvad der passer ham. På en rundstrækning på cyklen spurgte Kim ham, hvordan han kunne tillade sig at være så meget væk fra sit firma. Svaret var lige så kontant, som det var kort: ”I’m the boss!” Det er i øvrigt ikke noget særsyn at se ham køre rundt ivrigt snakkende i sin telefonino! Gesjæften skal jo passes…

Kim startede dagen relativt roligt. Ikke så meget fordi svømningen tog 1 minut længere end i går, men på cyklen havde Kim ikke rigtig tidligere dages speed fra starten. Undervejs frygtede han, at lårskaden fra Double Deca’en i Mexico var ved at bryde ud, men bekymringerne gik hurtigt i sig selv igen, og Kim fik snart fart på cyklen og fik kørt nogle imponerende omgangstider (5 km på under 9 minutter er mere end acceptabelt på så sent et stade i konkurrencen), der igen gjorde ham til dagens hurtigste på cyklingen.

Under løbet blev der for alvor lukket op for godteposen og kørt race. Specielt franskmanden gav den fuld gas, men han havde også et underskud fra cyklingen, der skulle indhentes. Kim forsøgte at følge det opskruede tempo, hvilket dog ikke helt lykkedes, men dagens samlede udbytte blev vist i omegnen af ti minutter, som Kim kan sætte ind på bankkontoen. Samlet set er tidsforskellen mellem Kim og franskmanden dog endnu så beskedent, at alt kan ske i løbet af de afgørende tre dage. Også englænderen Dave havde en god dag med fart i fødder og ben og kom rundt i nogenlunde samme tid som Kim. Om der bliver en pris at betale for dagens forcering på løbet i form af stive ben, må morgendagen vise.

Forbeholdene i ”vist” og ”nogenlunde” skyldes en meget sen opdatering af tider fra arrangørernes side. Som det ses, er topmoderne teknologi i offentliggørelse af tidsskemaer endnu ikke nået til Sicilien….

This entry was posted in Sicilien. Bookmark the permalink.

Comments are closed.