Tangering af verdensrekord og forsigtig optimisme

Næstsidste konkurrencedag forløb over forventning! Kims sluttid lød på ca. 11 timer og 35 minutter. Sammenholdt med Thierrys ca. 12 timer og 13 minutter giver det en tidsgevinst i underkanten af 40 minutter for dagen og et samlet forspring i omegnen af 2 timer og 50 minutter forud for den afgørende dag.

Kim var ikke helt tilfreds efter overstået cykling. På grund af meget kraftige vindstød på ruten, var det vanskeligt for alvor at få gang i hjulene, og selv om vejrforholdene selvsagt var ens for alle, gik det nok Kim mere på end de øvrige, eftersom cyklingen er Kims bedste disciplin. Utilfredsheden til trods snuppede Kim dog yderligere 37 minutter fra franskmanden, og så måtte løbet vise, om den frygtede franske storoffensiv kunne imødegås.

Forholdsvis tidligt på løbet stod det dog klart, at det franske stormløb ville udeblive. Omgangstiderne for Kim og Thierry var stort set identiske, og her drog Kim virkelig nytte af at være startet senere end Thierry og dermed kunne få hans mellemtider at forholde sig til. Efterhånden som Kim tilbagelagde den ene runde (2,5 kilometer) efter den anden uden at sætte tid til, steg kampgejsten kendeligt. På sidste omgang legede Kim sågar med tanken om at lægge sig i slipstrømmen på en formidabelt løbende David Clamp, men en lille snert af ømhed i den venstre lægmuskel satte en brat stopper for den slags eventyrlyster. Ingen unødige risici så tæt på målet.

Velankommet over målstregen for sidste gang kunne Kim glæde sig over en tangering af den eksisterende verdensrekord for flest gennemførte Ironmen på et år, og i morgen skal arbejdet gøres færdig. Kan Kim gentage sine hidtidige tider, skal Thierry fremtrylle en helt utrolig fantomtid på omkring eller under 9 timer for den afsluttende Ironman for at forhindre Kim i at ende som sejrherre. En forsigtig optimisme på Kims vegne er ikke helt malplaceret!

This entry was posted in Sicilien. Bookmark the permalink.

Comments are closed.