Dobbelt triumf i elendigt møgvejr!

Det haglede i det mindste ikke. Så er det positive om dagens vejrlig også sagt! Allerede fra morgenstunden var det hundekoldt, og temperaturen lå størstedelen af dagen omkring de 8 – 9 grader. Krydret med vindstød af stormstyrke og heldagsregn gav det mildest talt elendige betingelser for dagens cykelløb, der efter svømningen startede med en lang, kræftsugende opkørsel og dernæst, inden de 35 omgange på motorbanen, en skarp, temposættende nedkørsel. Det var da et held, at Andy Schleck ikke deltog!

Kims 1080 Zipphjul og helt glatte tristyr efterlod minimale manøvremuligheder, og cyklingen blev udelukkende et spørgsmål om at komme igennem uden at styrte. (Den målsætning kunne begge brødrene Schleck til gengæld fint have relateret til!) Det lykkedes til fulde, og Kim hjemførte nok en gang dagens hurtigste cykeltid, og udbyggede forspringet til Thierry med yderligere 43 minutter.

Tilbage var nu kun det allersidste maratonløb. Med et samlet forspring på mere end 3 og en halv time til nærmeste forfølger, kunne Kim nøjes med at lunte hjem, og så betød det mindre, at Thierry med imponerende 4 timer og 25 minutter lukkede af på fornemste vis.

På Kims sidste 3 runder åbnedes Himlens sluser for alvor, og regnen piskede nådesløst og uophørligt ned over den danske jernmand og en enkelt, stakkels supporter, der havde forvildet sig med på de afsluttende 15 kilometer.

På de afsluttende 2,5 kilometer havde Kim følgeskab af hele sit crew, og da sejren, og verdensrekorden ikke at forglemme, var en realitet, vankede der velfortjente klapsalver, anerkendende skulderklap, og et enkelt glas champagne. Dagens mand i skysovs var ikke selv til den store festivitas – dertil var han for gennemblødt og iskold. Faktisk kunne Kim dårligt selv holde den tallerken lasagne, der blev serveret for ham, så det gik i rask tempo med at få pakket bilen og komme retur til hotellet og et velfortjent og langt, varmt brusebad.

Mens de sidste deltagere endnu kæmper med de tilbageværende kilometer og sig selv, ligger Kim i sengen og ser lettere selvtilfreds ud. Det er der også flere grunde til. 35 for at være præcis. Sådan lyder den nye verdensrekord for flest gennemførte Ironmen på et år, og rekordindehaveren er dansk. Han lyder navnet Greisen. Kim Greisen!

This entry was posted in Sicilien. Bookmark the permalink.

Comments are closed.