Teamets opgaver

Det er ikke en enkeltmandspræstation at gennemføre en konkurrence, der er så lang og strabadserende som en 20*Ironman.

Kim har samlet et team af supportere omkring sig, for at kunne få hjælp til stort set alt andet end at svømme, cykle og løbe.

Teamet består af 10 personer – ovenover er holdet præsenteret.
Hvert døgn er der 6 personer på vagt. Alle er på vagt 8 timer af gangen. For at Kim hele tiden kan have friske supporter til rådighed, skiftes forskudt, så der kommer én ny på vagt hver 4 time.

I løbet af døgnet er der en række opgaver som de vagthavende medarbejdere skal tage sig af.
Langt de fleste af dem er af praktisk karakter.

Kim skal have mad og drikke. Teamet skal sørge for, at der er den rigtige mad og drikke klar på de rigtige tidspunkter. Når en konkurrence er så lang, kan man ikke leve på rosiner og saftevand. Der skal rigtigt mad til at holde ham kørende. Det er en kabale at få energi nok i Kim. I løbet af et døgn bør hans energiindtag ligge på omkring 15.000 kcal, hvoraf en stor del indtages flydende. Det kan klares med en kalorietabel og et Excelregneark. Den egentlige udfordring for teamet består i, at få Kim til at spise. Når trætheden melder sig, stopper Kim med at ville spise – og så har vi balladen!!

Under svømningen holder Kim korte pauser og hænger i bassinkanten og indtager små lette og letfordøjelige måltider. Når cyklingen går i gang indtages nogle måltider på cyklen og andre i vagtteltet. En servering, mens Kim cykler, kan f.eks. være kartoffelmos rørt med olivenolie og parmesanost, som Kim trykker ud gennem et hul i en plasticpose. Under løb er det lidt nemmere at indtage lidt mad og drikke imens han er på farten. Hovedmåltiderne foregår mere civiliseret ved bord og stol i teltet.

Selvom vi gerne ville, kan teamet ikke sove for Kim, det skal han selv gøre. Vi kan gøre den tid han er ude af sadlen eller løbeskoene, supereffektiv. Alt skal ligge klart – timet og tilrettelagt, inden vi piller ham a´. Når Kim skal i pit, foregår det stort set på samme måde som det kendes fra TV-transmissionerne fra Formel 1. Teamet står klar med mad og væske, rent tøj, friske kontaktlinser, fodbad, vabelplaster og sportstape således, at det praktisk overstås hurtigt og effektivt og Kim kan vælte om på madrassen og sove.

Det er ikke helt til at sige noget om, hvor meget søvn der bliver plads til i Kims arbejdsdag. Der er mange faktorer, der kommer til at spille ind; hvor træt og medtaget han er, hvor hurtigt han kan køre, hvordan han kommer gennem eller ikke kommer gennem de søvnkriser der uvægerligt melder sig, hvor meget is han har i maven i forhold til at lægge sig til at sove mens konkurrenterne æder omgang, hvordan han krop tåler belastningen. Og så er der alle de ting, vi end ikke har fantasi til at forestille os.

6 gange i døgnet samlet teamet de oplysninger, der kan give os en status på hele racet. Det er nemlig ikke lige sådan at se stillingen med det blotte øje. Overblikket forsvinder hurtig. Atleterne dyster på en rundstrækning på under 2 km og der kan nemt smutte en konkurrent ”i svinget” og så aner vi ikke om han har sovet i 8 timer, om han har ligget og høvlet omgange fra Kim eller om han evt. er udgået. Alle atleter er forsynet med chips som registrerer deres omgange. Teamet kan få udleveret lister ved tidtagerbordet. Når teamet har samlet lister over konkurrenternes bedrifter og lige har tygget lidt på, om man kan udlede noget om, hvor meget de andre har at skyde med – laver vi en TOP 10 og fortæller Kim om hvordan det hele ser ud – særligt i de perioder, hvor han fører eller hvor han haler ind på de førende. Hvis Top 10 er ”trist nyt”, skal teamet ud i forskellige grader af kreativ oplysningsvirksomhed.

Kim har glædet sig i måneder til at komme i gang. Han har mange tusinde træningstimer med i bagagen. ”Det skal være vildere”, siger han. Men der vil komme perioder under racet, hvor det vil være helt forkert at minde ham om dét. Når man har arbejdet fysisk hårdt er træthed og udmattelser en helt naturlig reaktion fra kroppen. Den reaktion vil de fleste svare igen på, med at stoppe op og lægge sig til at sove. Det er bare ikke en brugbar metode, når man vil være verdens hurtigste på The Double Deca. Kim vil opleve kriser undervejs, hvor det projekt han har sat sig selv i gang med, vil forekomme ham helt absurd. Det er typisk om natten, hvor kombinationen af træthed og mørke kan true med at vælte selv den sejeste af pinden. Når de perioder kommer, er det teamets opgave at hjælpe Kim igennem. De er sjældent meget lange og Kim er klar over, at de er midlertidige og at kræfterne, modet og overskuddet vender tilbage til ham. Den vagthavnede, der er sammen med Kim mens det står på, skal være rustet til at håndtere en grand voksen toptrænet atlet på 187 cm og 78 kg. med et kondital et lige syd for 70, der har sat sig for at ville svømme 76 km, cykle 3600 km og løbe 844 – men som opfører sig som en forkælet 5-årig!!!
Der skal lokkes og forhandles: ”Kom nu, Kim, én tur til og så løber jeg i forvejen og gør din seng klar til dig ..” eller: ”Se lige her – jeg har smurt en mad med nutella. Spis 2 bidder nu og så 2 bidder næste gang vi ses”

Kim rejser med 40 dåser buksefedt og en anseelig mængde vaseline. Det skal beskytte mod sadler, bukser og sko, der ellers kan komme til at gnave hul i huden. Hurra for buksefedt og vaseline!! Der er dog den lille hage ved det, at det kræver store mængder rent tøj. Teamet skal sørge for alle de praktiske ting, der skal være på plads, for at Kim har de bedste betingelser for at passe jobbet. Når teamet ikke lige er på vagt hos Kim, er der stort set de samme pligter som hjemme i en almindelig husholdning: tøjvask, indkøb og oprydning ☺

Der har været meget presse- og mediedækning af Kim og teamets forberedelser til konkurrencen. Aviser, TV og radioen har været meget aktive for at følge med. En af teamets store og kontinuerlige opgaver er at registrerer, hvad det er, der sker undervejs. Teamet skal optage og sende videoklip hjem til redaktionen af lobnu.dk som de strikker samme til en lille daglig snas, der kommer op på deres hjemmeside. Vi har en hjemmeside, det er den du sidder og læse på nu ☺

Den skal opdateres, så alle de mange mennesker, der følger os, har de nyeste oplysninger. Teamet skal føre forskellige former for registrering af racet. Udover de 6 Top 10 opdateringer, er der en journal, der skal passes. Vi skal hele tiden vide hvad Kim har spist og drukket og hvor meget søvn, han har sat ind op søvnkontoen, om hvor meget han taber i vægt mv. Vi skal også kunne supportere Kim med hans racepace, altså hvor hurtigt han rent faktisk kører. Vi har opfundet en beregner, hvor vi på gammeldags manér tager tid med stopur over 3 omgange på cyklen, plasker det ind i beregneren, der omsætter det til hastighed, som vi derefter kan meddele Kim. Vi har udregnet estimater på, hvor meget, der skal køres hvert døgn for at komme frem til mållinjen først. Teamet er dem, der først ved, hvordan det går med at holde estimatet og vi skal derfor være klar til at kunne give Kim fornuftig sparring på, hvordan vi skal forholde og, hvis det ikke går efter planen. Det kan gå to veje: at Kim kan køre hurtigere end vi troede eller at det går knapt så tjept som vi havde forestillet os. Sært nok kan svaret på begge situationer være: Mere søvn!!!

Som vagthavende skal man være rustet til at ”Kede sig, som var det efter noder” – der er mange, mange timers venten. Nattetimer, hvor højdepunktet er at råbe: ”Hep, Kim – det går jo glimrende”, hvert 20 min. når han lunter forbi med en topfart på 6 km/t og man selv ikke kan tænke længere end hvornår man skal sove næste gang.
Teamet har hjemmefra puttet underholdning i tasken. Det er DVD’er, musik, bøger, spil mv.
Alle i teamet har forberedt små udflugter – der strækker sig fra en shoppetur downtown Monterrey til en dykkertur til Cancun.

Alle i teamet er selv aktive atleter og en del af vores fritid kommer til at gå med vores egen træning. Konkurrencen afholdes i en sportsby, så der bliver rig mulighed for selv at komme til at svømme og løbe, så vores egen formkurve ikke styrtdykker.

Comments are closed.